Iszlám

ISZLÁM: Amit a nyugatnak tudnia kell

Gyakorlatilag minden jelentősebb nyugati vezető az elmúlt években annak a nézetének adott hangot, hogy az iszlám egy békés vallás, és hogy azok, akik a nevében erőszakot követnek el olyan fanatikusok, akik félreértelmezik a tanításait. Ezen állítás, bár széles körben elterjedt, még sincs komoly nyilvános vizsgálatnak alávetve. Most végre feltesszük a kérdést,

„AZ ISZLÁM ÖNMAGÁBAN ERŐSZAKOS?”

A Korán, más iszlám szövegek és Mohamed próféta példájának vizsgálatán keresztül ez a dokumentumfilm megmutatja, komoly és módszeres elemzésen keresztül, hogy a nem-muszlimokkal szembeni erőszak az iszlám szerves része és mindig is az volt. Bár a „dzsihád” szónak a legjobb fordítása a „küzdelem”, mégis a Koránból és Mohamed életéből nem kevesebbet jelent, mint szervezett háború a hitetlenekkel szemben. Elsődlegesen az iszlám saját forrásaira támaszkodva, ez a dokumentumfilm megmutatja, hogy az iszlám erőszakos, terjeszkedő ideológia, melynek célja az, hogy más vallásokat, kultúrákat és kormányokat megsemmisítsen és leigázzon.

A dokumentumfilm eredeti interjúkat, idézeteket iszlám szövegekből, iszlám művészeti munkákat, számítógéppel animált térképeket, nyugati vezetők beszédeit és iszlám televíziók közvetítéseit tartalmazza.

Interjúk találhatok olyan neves iszlám szakértőkkel, mint Robert Spencer, Serge Trifkovic, Bat Ye’or, Abdullah Al-Araby, és a volt terrorista Walid Shoebat.

A film eredeti honlapja: http://whatthewestneedstoknow.com

 

Behódolás I. (Submission I.)

A Behódolás (Submission) című rövidfilmet Theo van Gogh rendezte és Ayaan Hirsi Ali (a holland  Képviselőház Emberek Pártja a Szabadságért és Demokráciáért (VVD) volt tagja) írta. 2004 augusztus 29.-én bemutatták a holland köztelevízióban (VPRO). A film címe közvetlen fordítása az „iszlám” szónak.

Hirsi Ali azt mondta, hogy „ a Koránban le van írva, hogy egy nőt meg lehet verni, ha nem engedelmeskedik. Ez az egyik olyan probléma, amelyre szeretném felhívni a figyelmet a filmben.”

2004. november 2.-án Theo van Goghot Mohammed Bouyeri, egy marokkói muszlim,  holland állampolgár, nyilvánosan meggyilkolta. Miután nyolcszor halálosan meglőtte, majd elvágta a torkát (majdnem lefejezte), két tőrt szúrt a testébe. Az egyikhez mellékelve volt egy öt oldalas levél, ami a gyilkosságot Van Gogh filmjével és az iszlámmal kapcsolatos nézeteivel hozta kapcsolatba. Ayaan Hirsi Alinak volt címezve és dzsihádra szólított fel a kafirokkal (hitetlenekkel), Amerikával, Európával, Hollandiával, és magával Hirsi Alival  szemben. Theo van Gogh meggyilkolása hasonlóságot mutat Abu ’Afak, Asma bint Marwan és Ka’b bin al-Ashaf 7. századi költők végzetéhez, akiket azért gyilkoltak meg, mert kritikusan írtak Mohamed prófétáról. Van Gogh halálát követően emberek tízezrei gyűltek össze Amszterdam központjában, hogy meggyászolják Van Gogh halálát. Mecseteket és muszlim iskolákat gyújtottak fel, amire válaszul keresztény templomokat támadtak meg. Bouyeri mellett további 11 muszlim férfit fogtak el, akiket Hirsi Ali meggyilkolásának kísérletével vettek őrizetbe.

Theo van Gogh meggyilkolása után a Behódolás nemzetközi hírnévre tett szert. Több európai ország televiziójában is bemutatták a filmet. Hirsi Ali azt mondta, hogy szereté a film folytatását elkészíteni, mivel „Ha nem készítem el a Behódolás II. című filmet, azzal csak azt a hitet erősíteném meg a terroristákban, hogy ha erőszakot használnak, akkor megkapják azt, amit szeretnének.”

Fitna

Geert Wilders holland parlamenti képviselő 2008-as rövidfilmje. A film célja, hogy bemutassa, hogy a Korán a követőit arra utasítja, hogy gyűlöljenek mindenkit, aki megszegi az iszlám tanításokat. A film azt állítja, hogy az iszlám többek között terrorizmusra, antiszemitizmusra és a nők és homoszexuálisok elleni erőszakra bátorítja a híveit és világuralomra törekszik. A film nagy része az iszlám Hollandiára gyakorolt hatásával foglalkozik.

Az arab fitna szó jelentése: „nézeteltérés és megosztás az emberek között” vagy ”megpróbáltatások idején tesztelni a hitet.” Geert Wilders úgy írta le a filmet, mint „ egy felhívás arra, hogy megszabaduljunk az iszlamizáció lopakodó zsarnokságától”

A filmet 2008. március 27.-én mutatták be az Interneten (Liveleak weboldal) holland és angol nyelven, a következő nap már el is távolították róla, miután komoly fenyegetést kapott a Liveleak személyzete. Március 30.-án ismét visszakerült, miután növelték a biztonságot.

.